Previous ◁ | ▷ Next

Vanaf het begin dat ik actief ben in mijn vakgebied heb ik de zorg voor mijn cliënten altijd voorop gezet. Het is daarom dat ik ook blijf investeren in kwaliteit. Zo is het lidmaatschap van Provoet en mijn registratie in het Kwaliteitsregister voor Pedicures voor mij een vanzelfsprekendheid.

Maar daar stopt het niet mee. Want de ontwikkelingen in de zorg staan niet stil. Daarom volg ik trajecten die een permanente educatie garanderen zodat ik altijd op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen, methodes en regelgeving. Daarom heb ik ook de opleiding gevolgd tot Medisch pedicure. Hiermee kan ik mijn hoge kwaliteitsnormen handhaven en ben ik bevoegd tot het verzorgen van de "risicovoet". Als risicovoet worden de voeten van mensen met bijvoorbeeld reuma, diabetes, de oudersdomsvoet en de spastische voet beschouwd. Medisch pedicure is de hoogste graad die een pedicure kan behalen. Naast alle normale werkzaamheden van een pedicure mag ik dan ook risicovoeten controleren en verzorgen.

SIMMS classificatie

Ik ben bevoegd om een screening te doen voor SIMMS classificatie. Een SIMMS classificatie 1 wordt vergoed via de basisverzekering. Classificatie 2,3 en 4 vallen onder aanvullende verzekeringen. Dit wordt gescreend en bepaald door een podotherapeut.

Lidmaatschap Ketenzorg "Synchroon Zorggroep"

Naast het lidmaatschap van de brancheorganisaties voor pedicures ben ik ook aangesloten bij Synchroon Zorggroep. Synchroon is de ketenzorgorganisatie in de regio Uden-Veghel. Deze ketenzorggroep is een samenwerkingsverband van zorgspecialisten met als doel om patiënten met een chronische ziekte de best mogelijk zorg te bieden: van goede kwaliteit, efficiënt georganiseerd en dichtbij huis.

Ik vind het belangrijk om actief betrokken te zijn bij deze initiatieven. Want zorgverlening komt het beste tot zijn recht wanneer er optimale afstemming is tussen alle partijen die aan een chronisch patiënt zorg verlenen. Grote zorgverzekeraars zoals CZ en VGZ vinden het ook belangrijk dat de pedicure in dit soort samenwerkingsverbanden betrokken is. Zo worden de kosten voor het onderzoek in de behandeling vergoed door deze verzekeraars.

Samenwerkingsverband Polotherapeuten

Vanwege mijn focus op kwaliteit en registratie in het register heb ik ook een samenwerkingsverband met 3 Polotherapeuten in de omgeving Boekel:

De samenwerking met deze therapeuten heeft voordelen voor u als cliënt! Hierdoor is de connectie met de zorgverzekeraar automatisch geregeld en heeft u geen papierwinkel. Dankzij onze samenwerking kan ik u beter van dienst zijn. De podotherapeut bepaalt de medische classificatie van de diabeet. Hij besteedt de medische pedicure behandeling uit aan enkel geselecteerde medische pedicures.

 

Provoet
KRP