Schimmelnagels

Schimmelnagels, of kalknagels, zijn nagels die zijn verkleurd en vaak dikker dan normaal.Je kunt er last van krijgen bij lopen en wat ook vervelend is: ze ontsieren de voet.

Schimmelnagels kun je krijgen door in aanraking te komen met schimmelsporen. Zeker in vochtige ruimtes zoals douches en zwembaden is daar kans op. Wanneer u uw voeten niet genoeg afdroogt en veel transpireert is de basis voor een infectie gelegd. Maar naast vochtige ruimtes kun je een schimmelnagel ook krijgen door een trauma of een klap. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld bij voetbal of doordat er iets zwaars op de voet valt. Hierdoor wordt een nagel verstoord in zijn groei.

Een schimmelnagel geneest nooit uit zichzelf. Hiervoor zijn medicijnen nodig van een dokter of dermatoloog. Ook moeten uw schoenen worden behandeld met een schimmeldodend middel. De pedicure kan helpen door pijnlijke, dikke nagels dunner te maken. Dit bevordert de genezing.
Wilt u in de zomer toch met open schoenen lopen, maar liever niet met de schimmelnagel in beeld? Uw schimmelnagel kan esthetisch gecorrigeerd worden, waardoor uw nagel en daarmee uw voet er prachtig uit ziet.

Eventueel kunnen de gelnagels met kleur worden aangebracht. Dan is uw nagel meteen keurig afgelakt in een kleur naar wens. Hieronder staan een voorbeeld: